Рано тази сутрин столицата на Украйна Киев бе подложена на атака с руски ракети. Въздушната тревога продължи над три часа, като различни канали съобщиха за взривове на територията на столицата. Балистичните ракети са достигнали до града около 5 часа тази сутрин

Според съобщението на военновъздушните сили по Киев са били изстреляни осем ракети, всички те са били свалени от противовъздушната охрана. Руската армия е обстреляла столицата от северно направление - по предварителна информация от Брянска област.

Отломки от свалени ракети са паднали в два района на Киев, като има нанесени разрушения - Дарницкия и Голосеевския район. Кметът Виталий Кличко съобщава за два повредени жилищни дома - единият е бил необитаем, в процес на строеж. Възникнали са пожари, на място работят спешните служби.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергей Попко съобщава за пострадал един човек, ранен от отломки.

Също през тази нощ, но малко след полунощ, Украйна е била атакувана от южна посока, от Крим, с дронове. Пуснати са били 18 безпилотни летателни апарата тип "Шахед". Те са били насочени към Николаевска, Херсонска и Одеска области.

Все още няма информация за последствията от тази атака.