Демократичният кандидат за президент Джо Байдън заяви че Русия е противник на САЩ, по време на събитие, организирано от СиЕнЕн в Пенсилвания, съобщава ТАСС.

"Смятате ли, че Русия е враг?" - попита водещият Байдън. "Вярвам, че Русия е противник. Наистина мисля така", заяви кандидатът за президент на Демократическата партия.

Байдън е попитан и за намеса на Русия в американския изборен процес, той увери, че "ще последва възмездие", ако подобни опити бъдат доказани.

"Нямам предвид война, но те ще си платят, това ще бъде икономическа цена", каза Байдън. Домакинът го помоли да изясни какъв "икономически разход" има предвид. "От моя страна би било необмислено да говоря за това по-подробно. Но уверявам ви, че те ще платят цената", заключи демократът.

Байдън също повтори твърдението си, че Москва не иска той да стане президент. Той обясни и че САЩ не се нуждаят от прекалено голямо военно присъствие в света.

Като вицепрезидент на САЩ "се е противопоставял на значително увеличаване на присъствието на САЩ в Афганистан". "Трябва да можем да дадем ясно да се разбере, че ако е необходимо, ще реагираме на терористични дейности отвън срещу Съединените щати. Това не изисква да присъстват големи сили", каза Байдън.

Шефът на ФБР предупреждава за намеса на Русия в изборите в САЩ

Шефът на ФБР предупреждава за намеса на Русия в изборите в САЩ

Генерира постоянен поток от дезинформация

Директорът на ФБР Кристофър Рай свидетелства пред Конгреса, че Русия е положила "много активни усилия да повлияе на нашите избори през 2020 г.".

В свидетелство пред Комитета за вътрешна сигурност на парламента на 17 септември той каза, че руснаците се опитват "да очернят вицепрезидента Байдън и това, което руснаците виждат като вид антируски истеблишмънт".

Проучване на The Economist и YouGov установява, че почти трима на всеки пет (59%) американци вярват, че Русия активно се опитва да повлияе на предстоящите президентски избори в САЩ.

Демократите (76%) са по-склонни от независимите (53%) и републиканците (48%) да вярват, че Русия се опитва да повлияе на предстоящите президентски избори в САЩ.

Допълнително проучване на The Economist и YouGov установява, че половината (50%) от американците смятат, че Русия облагодетелства президента Доналд Тръмп пред номинирания от демократите Джо Байдън.

Всеки пети (20%) вярва, че Русия облагодетелства Байдън, а 10 процента смятат, че Русия не благоприятства определен кандидат.

Байдън мобилизира армия от адвокати за съдебна битка след вота

Байдън мобилизира армия от адвокати за съдебна битка след вота

Американците вероятно няма да разберат победителя