Още в първите си часове като президент Джо Байдън подписа 15 указа, с които направи стъпки към радикални промени във външната и вътрешната политика на САЩ.

С единия от документите той постанови връщането на Съединените щати в Парижкото споразумение за климата, предадоха информационните агенции.

Освен това, Байдън подписа връщането на САЩ в Световната здравна организация и отмени забраната за влизане в страната на граждани от някои предимно мюсюлмански страни.

Джо Байдън положи клетва: Ще напишем история на надеждата, на достойнството
Обновена

Джо Байдън положи клетва: Ще напишем история на надеждата, на достойнството

„Празнуваме триумфа не на личност, а на демокрацията”...

В изпълнение на обещанието си за борба с пандемията, 46-ият президент подписа и документ, постановяващ задължително носене на маски във федералните институции и на другите федерални територии за период от 100 дни.

Джо Байдън положи подписа си и върху спирането на строителството на стената по границата с Мексико, и отмени разрешението за строителството на петролопровода Keystone XL.

Подписвайки 15-те указа и две президентски бележки, той се движи с безпрецедентна скорост по дневния си ред, отбелязва Би Би Си.

За сравнение - през първите две седмици от мандата си Доналд Тръмп издава 8 указа, а Барак Обама - 9.

Припомняме, непосредствено след инаугурацията си Байдън написа н Туитър: "Няма време за губене, когато става въпрос за справяне с кризите, пред които сме изправени."

Байдън в Twitter: Няма време за губене

Байдън в Twitter: Няма време за губене

Той публикува първия си туит от официалния акаунт @POTUS...