Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис и президентът на САЩ Джо Байдън ще се срещнат в Белия дом на 16 май, съобщи "Та Неа".

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки също потвърди за посещението.

"Президентът Байдън очаква с нетърпение да посрещне министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис в Белия дом на 16 май 2022 г.

Ердоган посреща Мицотакис в неделя

Ердоган посреща Мицотакис в неделя

Дали е възможно намаляване на напрежението

Посещението на министър-председателя предоставя възможност да потвърдим нашето силно двустранно партньорство и да отбележим 201 години от независимостта на Гърция.

Лидерите ще обсъдят продължаващите усилия със съюзниците и партньорите за подкрепа на народа на Украйна и налагане на икономически разходи на Русия за нейната непровокирана агресия.

Те ще обсъдят тясното ни сътрудничество по глобалните предизвикателства, включително изменението на климата и енергийната сигурност. Лидерите ще направят преглед на съвместните ни усилия за насърчаване на глобалната сигурност чрез НАТО, както и на общите ни цели за мир и просперитет в региона.

Те също така ще отбележат историята, демократичните ценности и търговските и инвестиционните връзки, които са обединявали нашите народи и държави в продължение на поколения", обобщи Джен Псаки.