В стремежа си да съживи тежката си кампания за преизбиране, президентът Джо Байдън на митинг в Детройт в петък заяви на аплодиращата тълпа, че няма да напусне надпреварата и предупреди, че републиканецът Доналд Тръмп представлява сериозна заплаха, съобщава "Ройтерс".

Припомняме, че 81-годишният Байдън упорито се опитва да отклони вниманието от поредицата неуспешни публични изяви и все по-нарастващ натиск в своята Демократическа партия да се оттегли и друг кандидат за се бори за Белия дом.

След дебата с Тръмп тези призиви се засилиха, но Белият дом отхвърли възможност за отказване. Самият Байдън призна провала, но се оправда с много ангажименти и краткотрайно заболяване. 

Една от последните неудобни ситуации бе в четвъртък. Байдън погрешно нарече украинския президент Володимир Зеленски Владимир Путин, преди да се поправи. Това се случи по време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Сред спряганите имена е вицепрезидентът Камала Харис. 

"Аз се кандидатирах и ние ще спечелим, каза той. Аз съм номинираният. Няма да се откажа. Знам, че американците искат президент, а не диктатор."

Байдън се обърка и нарече Зеленски - Путин на срещата на НАТО
Обновена

Байдън се обърка и нарече Зеленски - Путин на срещата на НАТО

Зеленски отговори на коментарите на Байдън, като каза: "Аз съм по-добър от Путин"

Байдън също така изложи какво възнамерява да направи с първите си 100 дни от втория си мандат, включително правата на аборт, прекратяване на медицинския дълг, повишаване на минималната заплата и забрана на бойните оръжия.

Тези мащабни промени биха били трудни без мнозинството на демократите и в двете камари на Конгреса.

Докато профсъюзните и религиозните лидери присъстваха, губернаторът на Мичиган Гретхен Уитмър и сенаторите Демократическа партия Деби Стабеноу и Гари Питърс не присъстваха. 

Байдън към демократите в Конгреса: Няма да се оттегля

Байдън към демократите в Конгреса: Няма да се оттегля

На фона на засиления натиск да се избере друг кандидат за Белия дом

Тръмп ще получи номинацията на републиканците през следващата седмица на конгреса в Милуоки. На митинг той изрази увереност в победата.