Бившият президент Доналд Тръмп нарече президента Джо Байдън "президент на непълно работно време", като се позова на твърдения, че персоналът на Байдън признал, че той работи само от 10:00 до 16:00 ч.

Това обобщи АП.

Той също така изрази загриженост относно инфлацията, като заяви: "Мисля, че реалната ви инфлация е над 50%", като същевременно рязко противопостави времето за отпуск на Байдън, отбелязвайки, че Байдън е прекарал "50% от президентството си в отпуск".

"През ноември ще ги изметем всички от постовете им", каза Тръмп, като обеща да победи демократите " със съкрушителни резултати".

Тръмп предизвика президента на САЩ Джо Байдън на реванш в дебатите тази седмица и на мач по голф на 18 дупки по време на митинга си в Дорал, Флорида.

"Тази вечер официално предлагам на Джо шанс да изкупи вината си пред целия свят", заяви Тръмп, отправяйки предизвикателство към Байдън за реванш в дебатите.

Тръмп не очаква Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара

Тръмп не очаква Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара

Президентът е задържал номинацията на Демократическата партия заради всички делегати на конгреса, които е спечелил по време на първичните избори

"Нека направим още един дебат тази седмица, за да може заспалият Джо Байдън да докаже на всички по света, че има всичко необходимо, за да бъде президент", каза той и добави, че "този път ще бъде мъж срещу мъж", без модератори.

Тръмп продължи да имитира голф замаха на Байдън и го предизвика на голф мач на 18 дупки, като обеща да дари 1 млн. долара на благотворителна организация по избор на Байдън, ако спечели играта.

Байдън призна провала си в дебата с Тръмп

Байдън призна провала си в дебата с Тръмп

Но защити и управлението си

На неотдавнашен митинг във Флорида Тръмп коментира когнитивните способности на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Тръмп зададе въпроси на поддръжниците си, като ги попита дали са наблюдавали Пелоси напоследък, намеквайки, че тя не се чувства добре и намеквайки, че състоянието ѝ може да е по-лошо от това на президента Джо Байдън.

 Тръмп води пред Байдън с 49% на 43%

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43%

Проучване на The New York Times и Siena College след дебата

"Тя се справя по-зле от Джо", заяви Тръмп.