Президентът на САЩ Джо Байдън призна, че не се е представил добре по време на президентския дебат миналата седмица. Това направи той в едно от първите си интервюта след дебата, съобщава Politico.

В същото време защити постиженията по време на управлението си и не счита, че американците трябва да се тревожат. 

"Имах лоша нощ, каза Байдън на Ърл Инграм по WAUK, радиостанция, базирана в Уокеша, Уисконсин. Не проведох добър дебат. Това са 90 минути на сцената. Вижте какво направих за 3,5 години. 90 минути на сцената не заличават това, което съм правил в продължение на три години и половина", каза президентът. 

Говорител на кампанията на Байдън не е отговорил веднага на искане за коментар от POLITICO.

 Тръмп води пред Байдън с 49% на 43%

Тръмп води пред Байдън с 49% на 43%

Проучване на The New York Times и Siena College след дебата

Припомняме, че след участието му видни демократи настояха той да се оттегли. 

Същото показаха и социологическите проучвания. 

Преднината на Доналд Тръмп в президентската надпревара през 2024 г. се увеличи. Това показват резултатите от ново проучване на общественото мнение, изготвено от The New York Times и Siena College.

Допитването бе проведено след считаното за неуспешно представяне на президента Байдън в дебата миналата седмица. Опасенията, че той е твърде стар, за да управлява ефективно, нараснаха до нови висоти сред демократите и независимите избиратели.

47% от избирателите на Демократичната партия искат оттеглянето на Джо Байдън

47% от избирателите на Демократичната партия искат оттеглянето на Джо Байдън

Камала Харис се очертава като основен кандидат

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране, казаха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата.

Белият дом в сряда отхвърли като "абсолютно невярно" съобщение на New York Times, че президентът обмисля дали да продължи кампанията си за преизбиране през ноември. 

Байдън пренареди графика си за празничните уикенди, за да започне предизборната си кампания в Медисън, Уисконсин, в петък и Филаделфия в неделя - две ключови битки, които той едва спечели срещу Тръмп през 2020 г.