Белият дом осъди бившия президент Доналд Тръмп, след като той призова за отмяна на конституцията на САЩ, информира БиБиСи.

Тръмп направи коментарите в публикация в социалната си мрежа Truth в събота, като повтори твърдението си, че е спечелил президентските избори през 2020 г. Той обвини големите технологични компании в заговор срещу него с демократите.

Говорителят на Белия дом Андрю Бейтс заяви, че коментарите на Тръмп са "анатема за душата на нашата нация". Не можете да обичате Америка само когато печелите, допълни той. По думите коментарите на Тръмп трябва да бъдат всеобщо осъдени.

В публикацията си бившият президент се позова на неясни обвинения за мащабна и широко разпространена измама и измама и попита дали трябва незабавно да бъде върнат на власт.

Огромна измама от този тип и мащаб позволява прекратяването на всички правила, разпоредби и членове, дори тези, които се намират в Конституцията. Нашите велики "Основатели" не искаха и нямаше да одобрят фалшиви и измамни избори!, каза той.

Публикацията дойде само часове след разкриването на вътрешните обсъждания на Twitter относно ограничаването на история за Хънтър Байдън от 2020 г. историята, която излезе седмици преди президентските избори през 2020 г., беше публикувана от New York Post и разкри хаотичния личен живот и бизнес отношенията на най-малкия син на президента Джо Байдън.

Доналд Тръмп ще се бори отново за Белия дом

Доналд Тръмп ще се бори отново за Белия дом

Документите са подадени