След месеци предупреждения на американците да напуснат Украйна, Белият дом заяви във вторник, че Съединените щати нямат намерение да помагат на американските граждани да се придвижват вътре в обхвнатата от война страна, съобщи Руската служба на Би Би Си.

Държавният департамент на САЩ отново предупреди американците в Украйна за опасността, като подчерта, че в близко бъдеще Русия може да увеличи ударите си по различни региони на Украйна.

"Предупреждаваме (нашите граждани) от месеци, че не трябва да са там", заяви координаторът по стратегически комуникации на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.

"Ако някой е останал (в Украйна), сега е моментът да започнете да планирате как да се измъкнете от страната", предупреди Кърби.

В същото време Държавният департамент на САЩ не планира незабавни промени в дипломатическото присъствие в Украйна, въпреки опасенията относно заплахата от руски ракетни удари през следващите дни.

Представителят на американската администрация каза пред CNN, че дипломатите ще вземат допълнителни предпазни мерки, но засега няма да напускат Киев.

Припомняме, че украинският президент изрази опасения, че Русия може да нанесе ракетни удари около 24 август - Деня на независимостта на Украйна, а САЩ предупредиха, че Русия може да атакува стратегически инфрастуктурни обекти в Украйна, както и сградите на властта в Киев и вече призоваха американските граждани да напуснат незабавно Украйна.

Русия не спира да атакува Харков
Обновена

Русия не спира да атакува Харков

Запорожието отново е на прицел