Главният съперник на Нетаняху на изборите в страната Бени Ганц заяви на Международната конференция по сигурността в Мюнхен, че застава редом до премиера относно позицията му спрямо Иран.

"Стоя рамо до рамо с премиера Нетаняху в борбата срещу агресията на Иран", каза Ганц, който беше началник на Генералния щаб на Израел, информира "Ройтерс".

В своята реч Ганц припозна позиции на Нетаняху относно много теми, свързани с опасността, която представлява Иран в Близкия Изток, както той се изрази.

"По време на моята служба няма да има примиряване със заплахите на Иран. По време на моята служба Иран няма да заплашват Израел, че ще превземат Сирия, Ливан или Ивицата Газа, нито пък ще подкопават режимите в Близкия Изток, които сега са прагматични. По време на моята служба Иран няма да имат ядрени оръжия", натърти Ганц.

По думите му когато се усеща заплаха за сигурността на Израел от Иран, между двете страни "няма да има дневна светлина".

Генералът, който иска да седне в стола на Нетаняху

Генералът, който иска да седне в стола на Нетаняху

Началникът на Генералния щаб на Израел Бени Ганц влиза в битка на територия, която не познава - политиката. Какъв ще е резултатът от сблъсъка Бени - Биби се пита Мартин Табаков

Междувременно стана ясно, че министър-председателят Бенямин Нетаняху назначи сегашния министър на разузнаването и транспорт Израел Кац за временен външен министър.
Кац ще бъде първи дипломат на Израел до края на сегашното правителство.

Ако Нетаняху спечели следващите избори, Кац ще запази поста си като външен министър, пише местното издание The Jerusalem Post.

По този начин Кац ще бъде външен министър само за период от 3 месеца. Той няма нужда от одобрението на парламента (Кнесета), защото не е назначен за постоянен външен министър.

Израел се подготвял да удари Иран през 2011 г.

Израел се подготвял да удари Иран през 2011 г.

Тамир Пардо направи разкритията в интервю за предаването "Увда"