Израел ще продължи да нанася удари по враговете си, заяви министър-председателят Бенямин Нетаняху. Думите на Нетаняху бяха цитирани от Дмитрий Генделман, съветник в кабинета му, в Telegram.

"Няма място в Иран или в Близкия изток, до което дългата ръка на Израел да не достигне, и днес вече знаете колко вярно е това", каза министър-председателят, цитиран от АФП.

Той отбеляза, че за Израел са настъпили "велики дни" и "историческа повратна точка". "Израел е във възход. Ние побеждаваме", подчерта Нетаняху.

Говорейки за убийството на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала, премиерът заяви, че той е този, който е дал заповедта.

Той нарече елиминирането на Насрала "необходимо условие", за да може Израел да постигне целите си за "безопасно завръщане на хората от северната част на страната по домовете им и промяна на баланса на силите в региона за години напред".

"Елиминирането му приближава завръщането на нашите жители в домовете им на север, а също така приближава завръщането на нашите пленници на юг", добави Нетаняху.

Израел се готви наземна операция в Ливан

Израел се готви наземна операция в Ливан

Ескалация на напрежението

Той заяви, че лидерът на "Хизбула" е "оста на оста, основният двигател на иранската ос на злото" (Техеран подкрепя ливанската групировка). "Той и неговите хора са архитектите на плана за унищожаване на Израел. Самият той често беше контролиран от Иран", убеден е Нетаняху.

Той предупреди израелците, че през следващите дни страната ще бъде изправена пред "значителни предизвикателства", но увери, че Израел ще ги посрещне.

Хизбула потвърждава смъртта на Насрала

Хизбула потвърждава смъртта на Насрала

Групировката се зарича да продължи битката с Израел след смъртта на лидера си