Склонният към гафове бивш италиански премиер Силвио Берлускони се пошегува относно близо 25-годишната възрастова разлика между френския президент Еманюел Макрон и неговата по-възрастна съпруга, наричайки я "красивото мамче" на новия държавен глава на Франция, съобщава ДПА.

"Имаме 39-годишно момче (като френски президент) с, въпреки това, добра трудова биография, и преди всичко с красива майка, която го е повела за ръчичка още докато е бил тийнейджър", изтъкнал Берлускони по време на предизборно мероприятие в град Монца, близо до Милано.

Бриджит Макрон е 64-годишна, докато френският президент е на 39 години. Тяхната любовна връзка е започнала, когато тя е била учителка на Макрон в гимназията.

Самият Берлускони не е незапознат с любовните афери между хора от различни поколения, след като неговата приятелка Франческа Паскале е 49 години по-млада от него.

Бившият италиански премиер също така беше съден за склоняването към секс на непълнолетна жена, но беше оправдан поради липса на доказателства. Берлускони обаче може да бъде съден по друго дело за подкупване на свидетели.