Италианският премиер Силвио Берлускони направи поредната си „звездна" поява в съда, съобщи БиБиСи. Той се яви като обвиняем на съдебно заседание по дело за корупция.

Пред журналисти Берлускони атакува прокурорите. Според него го те унижавали, когато имал по-добри неща за вършене в деня, в който е убит Осама бин Ладен. Премиерът нарече обвиненията „пълна измислица".

Делото, известно като „Медиятрейд", е едно от четирите, по които е подсъдим. Берлускони отрича да е надувал изкуствено цените на телевизионните права и да е използвал печалбата за политическия си проект. Синът му е сред останалите обвинени по делото.

Силвио Берлускони дойде в съда за пръв път от седем години на 28 март. Днешната му втора поява премина при закрити врати, като магистратите трябва да преценят дали процесът да стане пълномащабен.

При всеки отдал му се случай, Берлускони атакува прокуратурата и днес той не направи изключение. „Има нещо, което не работи както трябва в демокрацията, щом лидерите на страните трябва да се унижават и да си губят времето, докато такива важни събития стават по света", заяви министър-председателят, визирайки елиминирането на лидера на „ал-Кайда".

Освен „Медиятрейд", срещу Берлускони има още две корупционни обвинения и едно за секс с непълнолетна проститутка и злоупотреба с власт. Само по последното дело премиерът е заплашен от 15-годишна ефективна присъда. Министър-председателят е категоричен, че в нито един от случаите не е направил нещо незаконно.