Италианският премиер Силвио Берлускони отхвърли призивите да подаде оставка заради информациите, че е помогнал на 17-годишно момиче, което присъствало на партита в дома му.

По този повод той заяви: „По-добре да харесвам момичета, отколкото да съм гей".

Той отказа да се извини за слабостта си към млади жени и отрече да е вършил нещо нередно, след като италианските медии подробно разказаха миналата седмица историята с Руби и призивите на депутати от опозицията да подаде оставка.

Както винаги работя непрекъснато и ако случайно се случи да погледна красиво момиче в лицето, е по-добре да харесвам красиви момичета, отколкото да съм гей", заяви той в Милано.

Трябва да сте напълно спокойни за правителството и за факта, че това правителство все още има мнозинство, което означава, че ще управлява до края на мандата си, допълни Берлускони.

Италианският премиер е подложен на натиск, след като миналата седмица вестниците съобщиха за тийнейджърката, която присъствала на партитата в луксозната му вила Аркоре край Милано.

Вестник "Куриере де ла Сера" съобщи подробности за телефонно обаждане на Берлускони до началника на полицията в Милано, което той направил от името на Руби, когато тя била задържана заради кражба през май.

Берлускони заяви, че е помогнал на Руби, чието истинско име според италианските вестници е Карима Ел Махруг, но отрече да е упражнявал неправомерен натиск върху полицейски служители.

Неотдавнашната буря във вестниците е буря на хартия. Накрая ще видите, че не се е случило нищо друго освен акт на солидарност от страна на премиера, който щях да се срамувам, ако не бях извършил, допълни италианският министър-председател