Партията на Силвио Берлускони „Народът на свободата" ще издигне кандидатурата му за премиерския пост в Италия след парламентарните избори, ако дясноцентристката формация спечели вота, съобщи агенция „Новости".  
Изборите ще се проведат през 2013 г.

„Да, Берлускони ще бъде кандидат за премиерския пост. Всички са съгласни с това, въпросът за вътрешни избори не стои пред нас." - коментира председателят на парламентарната група на партията Фабрицио Чикито след съвещание в неофициалната римска резиденция на Берлускони „Палацо Грациоли".

На срещата са присъствали също секретарят на партията Анджелино Алфано,  бившият министър на отбраната Иняцио ла Руса и други активисти.

Заявената готовност на Берлускони да се бори за нов премиерски мандат идва след нееднократни изявления, че няма повече да се кандидатира за поста.

Подготвянето завръщане на експремиера, който подаде оставка през ноември миналата година заради изострянето на политическата криза, стана най-коментираната новина на Апенините. Тя беше приета със задоволство от привържениците му, но според  противниците му подобно завръщане може да се окаже пагубно за италианското общество.