Най-тиражният вестник в Германия - "Билд", остро разкритикува турския президент Реджеп Тайип Ердоган, дамгосвайки го като персона нон грата и обвинявайки го в "застрашаване на стабилността на Европа чрез неговата похот към властта".

"Билд" казва истината в лицето на Ердоган - вие не сте демократ! Вие вредите на вашата страна! Вие не сте добре дошли тук!", пише таблоидът на първата си страница.

Гневният изблик, който е придружен от статия, озаглавена "Малкият човек от Босфора", дойде след като Анкара се впусна в остър спор с няколко европейски държави, включително Германия, заради плановете на турски министри да агитират в чужбина преди референдума в Турция за увеличаването на президентските правомощия.

Турция играе ролята на жертва, убедена Германия

Турция играе ролята на жертва, убедена Германия

"Изявленията от Турция са абсурдни, нямат никаква реални основания"

Анкара реагира яростно, след като няколко германски града блокираха турски високопоставени политици да проведат предизборни митинги в Германия.

По този повод Ердоган обвини Германия в "нацистки практики".

Турция също така преустанови отношенията на най-високо ниво с Холандия, и затвори холандското посолство в Анкара, докато Хага не отговори на изискванията ѝ във връзка с предизборните прояви.

Турция се кани да удари Холандия и с икономически санкции

Турция се кани да удари Холандия и с икономически санкции

След като вече наложи серия дипломатически санкции

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер вчера коментира, че Анкара играе ролята на жертва с нейните нападки срещу съюзниците си от НАТО, тъй като тя цели да засили подкрепата за референдума.