Част от полската столица е и била отцепена след съобщения за бомбена заплаха, информира "Ройтерс". Мъж се е качил на паметник на централен площад във Варшава. Кризисната ситуация е приключила, след като преговарящи полицаи са го убедили мъж да слезе от паметника.

Около 1130 ч. GMT (средно време по Гринуич) мъжът се е предал на полицията, съобщи частната местна телевизия Polsat News, цитирана от Reuters. На кадри на телевизията се вижда как той слиза от монумента, съблича сакото си и се отдалечава с вдигнати ръце.

По данни на полицията служители на реда са видели мъжа да се качва на Паметник на въздушната катастрофа в Смоленск около 08:00 часа GMT. "Те се приближиха до него, но след това имаше много притеснително изявление, което показваше, че има съвсем реална опасност за хората на площада", заявиха от полицията пред репортери. Органите на реда са прегледали раницата на мъжа с рентген, за да се убедят, че е безопасна.

Полша предупреждава за вълна от ислямски терористи към Европа

Полша предупреждава за вълна от ислямски терористи към Европа

Заради конфликта в Израел

Случаят идва ден преди парламентарните избори в Полша, в които залозите са високи.

Служител на реда на място е казал пред репортер на "Ройтерс", е има бомба, но полицията не потвърждава информацията, че мъжът е заплашвал да се самовзриви.

Кадри в социалните медии показват мъж, стоящ на върха на паметника в памет ма жертвите на самолетната катастрофа в Смоленск, при която през 2010 г. загинаха 96 души, включително президента Лех Качински и съпругата.

В операцията в района на площада са участвали няколкостотин полицаи, съобщава информационната агенция PAP, цитирана от Reuters.

Франция мобилизира 7000 военнослужещи

Франция мобилизира 7000 военнослужещи

Сигнали за бомби затвориха Лувъра и Версай