Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователни телеграми до канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Португалия Антониу Коща във връзка с инцидента с туристически автобус на остров Мадейра, при който загинаха и пострадаха германски граждани.

"Приемете от името на българския народ, на българското правителство и от мое име най-искрени съболезнования по повод трагичния инцидент, при който загинаха и пострадаха германски граждани. Моля, предайте на близките на загиналите нашата съпричастност и подкрепа в този тежък момент, както и пожелания за успешно възстановяване на пострадалите", пише Борисов до Меркел.

До Коща премиерът пише, че в този тежък момент за Португалия България поднася своите съболезнования и е съпричастна с болката за случилото се на португалска територия.

Автобусна катастрофа уби 29 души на о. Мадейра

Автобусна катастрофа уби 29 души на о. Мадейра

Повечето от жертвите са германски граждани

Външният ни министър Екатерина Захариева също поднесе съболезнования за катастрофата на о. Мадейра.
Тя изпрати телеграми до колегите си от Португалия и Германия Аугущо Сантуш и Хайко Маас.

Припомняме, снощи туристически автобус с немски туристи катастрофира на португалския остров Мадейра. При инцидента загинаха 29 души, а много други бяха ранени. До катастрофата се стига, след като рейсът излязъл от пътя и се ударил в къща.