САЩ и Русия са се наговорили за Сирия. Такава позиция изрази пред Нова първият братовчед на сирийския президент Башар Асад - Рибал ал Асад.

"САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са успели да постигнат споразумение между тях. То гласяло, че удари ще има, но без жертви. В същото време руснаците са имали възможността да свалят някои от ракетите, за да кажат, че са удържали на дадената за това дума", категоричен е Рибал ал Асад.

ООН отхвърли резолюцията на Русия за Сирия

ООН отхвърли резолюцията на Русия за Сирия

Гласуването беше предрешено

Според Рибал Асад след атаката на САЩ, Великобритания и Франция всичките страни в конфликта ще се успокоят и ще има деескалация на напрежението в Сирия.
"Никой няма интерес ситуацията да се усложнява повече", коментира той. По думите му големите сили трябва да намерят истинско политическо решение на проблемите в Сирия.

САЩ са готови отново да ударят Сирия

САЩ са готови отново да ударят Сирия

Русия иска ООН да осъди бомбардировките в Дамаск

"От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната", убеден е Рибал ал Асад.

Братовчедът на Башар Асад живее в изгнание в Лондон от много години, тъй като в родината му със сигурност го чака затвор. Срещу него има два опита за покушение.

Столтенберг отива в Анкара, за да обсъжда Сирия с Ердоган

Столтенберг отива в Анкара, за да обсъжда Сирия с Ердоган

Столтенберг ще се срещне и с Чавушоглу