Трябва да се избягва конкуренцията между страните във връзка с разработването на ваксина против новия коронавирус (COVID-19), тъй като това няма да бъде от полза за гражданите на никоя държава. За това настоя председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от световните информационни агенции.

Ваксина срещу коронавируса в Япония с успешни изпитания при животни

Ваксина срещу коронавируса в Япония с успешни изпитания при животни

Били са изработени необходимите антитела

Коментирайки предстоящата среща на ръководителите на страните членки на Г-7, Мишел отбеляза, че евентуална ваксина ще трябва да се сподели с всички и че Г-7 трябва да се ангажира с подобно споразумение.

Освен това той посочи, че Г-7 трябва да изрази единство и обща стратегия за борба с негативното икономическо въздействие на коронавируса.

Мишел също така подчерта, че реформата на Световната търговска организация трябва да бъде обсъдена между страните от Г-7, особено след като ЕС смята, че всяка реформа трябва да отчита климатичните промени.

По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че иска да проведе срещата на Г-7 през лятото в Белия дом, с което да се отбележи първият път, в който световни лидери се събират на едно място от началото на пандемията от новия коронавирус.

Китайска ваксина срещу COVID-19 показала добри резултати

Китайска ваксина срещу COVID-19 показала добри резултати

Вече е тествана върху хора и развивала имунитет срещу вируса