Помощник държавният секретар на САЩ по законодателните въпроси Мери Елизабет Тейлър подаде оставка заради реакцията на американския президент Доналд Тръмп на масовите протести, стигнали до размирици, срещу расовата несправедливост и полицейската бруталност след убийството на чернокожия Джордж Флойд от полицаи, съобщават американските медии.

30-годишната Тейлър, която е чернокожа, е написала на държавния секретар Майк Помпео в писмото, с което го уведомява, че подава оставка, че периодите на протести могат да променят живота на човек и да оформят характера му.

Братът на Флойд призова ООН да разследва расизма и насилието в САЩ

Братът на Флойд призова ООН да разследва расизма и насилието в САЩ

Вие видяхте начина, по който моя брат беше изтезаван и убит

Тя посочва, че изказванията и действията на президента във връзка с расовата несправедливост и чернокожите американци са в рязко противоречие с нейните основни ценности и убеждения.

Тейлър подчертава, че трябва да постъпва така, както ѝ диктува съвестта, и затова подава оставка. През 2018 г. Мери Тейлър беше единодушно одобрена от Сената на САЩ за поста и стана най-младият помощник на държавния секретар на САЩ в ресора, както и първата чернокожа жена, заела този пост.

Хаменеи: Убийството на Флойд показа истинското лице на САЩ

Хаменеи: Убийството на Флойд показа истинското лице на САЩ

Това е истинското лице на Америка, винаги това е правила по света