Четирима души бяха ранени в резултат на украински обстрел на фабрика в град Шебекино, Белгородска област, съобщи в понеделник областният управител Вячеслав Гладков, цитиран от руската служба на BBC.

"Има четирима пострадали: всички мъже, служители на завода. Те са откарани в болница с изгаряния на дихателните пътища и отравяне с въглероден окис. Един мъж е в реанимация, той е в тежко състояние, а на трима други се оказва спешна медицинска помощ", каза областният ръководител.

Ранените са служители на завод за лакове и бои, където е избухнал пожар в резултат на обстрела.

Според Гладков две промишлени предприятия в Шебекино са били атакувани в понеделник. В резултат на обстрела на един от заводите се е запалила сграда за производство на течни бои и лакове. "Няма пострадали. Всички служители бяха евакуирани на безопасно разстояние", посочи губернаторът.

Освен това, село Новая Таволжанка също е било подложено на обстрел, но няма съобщени жертви. Въпреки това е повреден електропровод и селищата Новая Таволжанка, Шамино и Архангелское вече са без ток. "В село Козинка, Грайворонски район, снаряд е попаднал директно в сграда на хотел и автомивка, които са се запалили", добави Гладков.

Украйна се похвали с удари по два горивни склада в Русия

Украйна се похвали с удари по два горивни склада в Русия

Атаката е причинила големи пожари и е наложила евакуация на персонала