Италианското правителство постанови, че учителите трябва да имат доказателства за имунитет срещу COVID-19, преди да влязат в класната стая, а също така направи така наречения Зелен пропуск задължителен за пътуващите във влакове, самолети, кораби и междуградски автобуси.

Зеленият сертификат е дигитален или хартиен сертификат, който показва дали някой е получил поне една инжекция, дали е дал отрицателен тест или наскоро се е възстановил от коронавирус.

С цел да се ускорят ваксинациите, за да се противодейства на силно заразния вариант Делта, правителството вече постанови, че от 6 август пропускът ще се изисква за хранене на закрито в ресторанти и използване на множество услуги и развлекателни дейности.

Италия и Франция с повече ваксинирани въпреки протести за здравния Covid пропуск

Италия и Франция с повече ваксинирани въпреки протести за здравния Covid пропуск

Протестиращи носят звезди на Давид, оцелелите от Холокоста ги определят за луди с лош вкус и граничи с невежество

Италия върви по стъпките на Франция, която беше първата европейска държава, която заяви, че прави доказателство за имунитет задължително за достъп до редица услуги и места.

Ходът на президента Еманюел Макрон предизвика по-големи протести от тези, които са наблюдавани в Италия. Противниците на мерките казват, че погазват свободите, дискриминират неваксинираните и нарушават правилата на Европейския съюз.

В четвъртък върховният съд на Франция постанови, че здравната карта не противоречи на конституцията.

Италия съобщи за 27 смъртни случая, свързани с коронавирус в четвъртък срещу 21 ден преди това, съобщи здравното министерство, докато дневният брой на новите инфекции нарасна до 7 230 от 6596.

В Италия от 6 август задължителен Covid сертификат в кина и ресторанти

В Италия от 6 август задължителен Covid сертификат в кина и ресторанти

Драги обвини десните политици, отричащи ваксините, че "призовават хората просто да умрат"

Страната е регистрирала 128 163 смъртни случая от COVID, откакто избухна епидемията през февруари миналата година, вторият по големина брой в Европа след Великобритания и осмият по големина в света. От началото на пандемията са регистрирани 4,38 милиона случая.