В САЩ е публикувана новата данъчна декларация на подалия оставка съветник по националната сигурност на президента Доналд Тръмп - Майкъл Флин, предадоха информационните агенции.

Документът, който Флин е подписал на 31 март, потвърждава, че той е получавал хонорари от руски компании и фирми, свързани с руския бизнес.

В публикация на в. "The Washington Post" се посочва, че според декларацията, Флен е получавал хонорари за свои изявления пред финансирания то Кремъл телевизионен канал "Russia Today", както и от базирана в САЩ дъщерна компания на руската "Kaspersky Lab" и от друга американска фирма, свързана с руската авиокомпания за товарни превози "Волга-Днепър".

Не се уточнява каква сумата на хонорарите, но става ясно, че данните са записани в графата "доходи над 5000 долара годишно".

В средата на март телевизия ABC News съобщи, че доходите на Флин от руски фирми са 65 000 долара.

Флин получил 65 000 долара от руски източници близки до Кремъл

Флин получил 65 000 долара от руски източници близки до Кремъл

Сред тях и телевизия РТ

По-рано от Белия дом огласиха данъчна декларация, подписана от Флин на 11 февруари, малко преди той да подаде оставка. В нея обаче бяха пропуснати доходите от руски фирми.

Припомняме той подаде оставка на 14 февруари 2017 г., след като стана ясно, че е сред доверените лица на Тръмп, които са контактували с представители на Кремъл.

През седмицата стана ясно, че Флин е съгласен да даде показания по руската афера в екипа на Тръмп, но срещу осигуряване на имунитет.

Флин ще даде показания по руската афера на Тръмп срещу имунитет

Флин ще даде показания по руската афера на Тръмп срещу имунитет

Още четирима приближени на Тръмп са изразили готовност...