Робърт Де Ниро нарече президента на САЩ Доналд Тръмп "лунатик", който "не му пука" колко американци умират от коронавирус, съобщава "Фокс нюз".

Де Ниро, често критикува на Тръмп, този път той обясни, че ситуацията е като в Шекспирова пиеса, как членовете на Коронавирусната група на Белия дом избягва да противоречи на Тръмп.

"Имаме лунатик, който казва неща, около които хората се опитват да танцуват наоколо ... това е ужасно", коментира актьорът пред БиБиСи от дома си в Ню Йорк.

"Страшно е, защото всички са просто в недоумение и смаяни от това, което прави този човек."

Коронавирус: Ноам Чомски обвини Тръмп, че е виновен за смъртта на хиляди американци

Коронавирус: Ноам Чомски обвини Тръмп, че е виновен за смъртта на хиляди американци

Работел за корпорациите и против средната класа американци

Де Ниро похвали губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо, как се справя с кризата, като каза, че е "свършил чудесна работа. Той направи това, което Тръмп трябваше да направи, но той няма представа как да го направи."

Миналата седмица Де Ниро каза на Стивън Колбърт, че може да играе Куомо в потенциален филм за коронавируса. Носителят на "Оскар" заяви, че президентът Тръмп е фокусиран единствено върху преизбирането си и "въобще не го интересува колко хора умират".

Водещият на БиБиСи предположи, че привържениците на Тръмп може да го критикуват за оценката му, Де Ниро обясни, че "хората, за които се преструва, че го интересуват, са хората, които той най-много презира, той се интересува твърде малко от тях. Може би искат да си повтарят, че не е така и да живея в делюзия, но той не се интересува от тях."

Де Ниро подкрепя бившия вицепрезидент Джо Байдън за президент.

Фаучи ще предупреди Сената: "Ненужна смърт", ако САЩ отворят твърде рано

Фаучи ще предупреди Сената: "Ненужна смърт", ако САЩ отворят твърде рано

Основното послание, което ще предаде на Сената, е опасността от преждевременно отваряне на страната