Топ експертът по инфекциозни заболявани Антъни Фаучи ще предупреди по време на изслушване пред Сената по-късно днес, че САЩ ще видят "ненужно страдание и смърт" от коронавируса, ако се опитат да отворят твърде рано, информира АФП, позовавайки се на вестник "Ню Йорк таймс".

Фаучи изпрати имейл до вестника, в който се казва, че основното послание, което ще предаде на Сената, е опасността от преждевременно отваряне на страната.

Русия гони САЩ и по брой заболели от коронавирус

Русия гони САЩ и по брой заболели от коронавирус

10 899 новоустановени за денонощие, общо 232 243 заболели

По думите му, ако се премахнат ограниченията, има риск да се появят множество огнища в държавата. "Това не само ще доведе до ненужно страдание и смърт, но всъщност ще ни върне назад в нашите опити да се върнем към нормалното", каза Фаучи, лидер на специалния екип за борба с коронавируса към Белия дом.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 4 милиона потвърдени случая, а починалите са повече от 281 000. Регистрирани са случаи в повече от 200 държави и територии. Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват над 4,1 млн. случая и повече от 286 000 починали в 187 държави, възстановили са се повече от 1,46 млн. души.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джонс Хопкинс".

Повече от 80 000 починали от Covid-19 в САЩ

Повече от 80 000 починали от Covid-19 в САЩ

На фона на хвалбите на Тръмп за успехи в тестването