Представители на Русия и Съединените щати ще се срещнат в Истанбул днес, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на анонимен източник, говорил пред руската държавна агенция ТАСС.

Посочва се, че двете страни ще обсъдят набор от "трудни въпроси", включително такива, свързани с визите, обмена на дипломатически персонал, както и "как трябва или не трябва да функционират чуждестранните институции".

Източникът обаче уточнява, че срещата няма да има голямо политическо значение, тъй като Съединените щати "не искат да обсъждат никакви значими въпроси".

През последните години персоналът както руското посолство във Вашингтон, така и на американското посолство в Москва беше значително съкратен в поредица от експулсирания, при които десетки руски и американски дипломати бяха изпратени обратно в родните си страни.

Това ще бъдат вторите разговори между Москва и Вашингтон в Турция в рамките на месец, след като на 14 ноември директорът на руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин и директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се срещнаха лице в лице в турската столица Анкара. Това бе среща на най-високо ниво между двете страни, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари.

"Комерсант": САЩ и Русия водят преговори в Анкара

"Комерсант": САЩ и Русия водят преговори в Анкара

Дмитрий Песков заяви, че не може "нито да потвърди, нито да отрече" информацията