Лидерът на малцинството на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър обяви, че американският президент Доналд Тръмп "хвърля страната в хаос", съобщават американските медии.

Той посочи като примери в тази посока срива на акциите на фондовите пазари, заплахата за спиране работата на правителството и оставката на военния министър Джеймс Матис.

Републиканците си нямат и на идея какво иска Тръмп, убедени демократите

Републиканците си нямат и на идея какво иска Тръмп, убедени демократите

Тръмп заплаши да спре работата на правителството

"Това са много сериозни събития", коментира Шумър, като нарече тази седмица "една от най-хаотичните, която сме виждали в американското правителство".

Шумър разкритикува Тръмп за отказа му да подпише законопроекта за разходите, с което рискува преустановяване работата на федералното правителство.

"Президентът Тръмп избухва гневно и създава затваряне на правителството тип Тръмп", настоя Шумър, твърдейки, че президентът "отстъпва" от решението си да подпише законопроекта за финансирането на правителството под натиска на "твърдата десница".

Сенаторът също така изрази съжаление във връзка с решението на военния министър Джеймс Матис да се оттегли от поста, като го определи като "един малкото елементи на сила и стабилност в тази администрация.