Лидерът на малцинството в Сената на САЩ Чук Шумър заяви, че законодателите от Републиканската партия си "нямат и на идея какво иска президентът Тръмп" относно финансирането на правителството, съобщават местни медии.

Тръмп заплаши да спре работата на правителството, ако не получи 5 милиарда долара за строителство на стена по границата с Мексико. Демократите обявиха, че няма да му дадат повече от 1,3 милиарда долара.

Правителството спира работа, ако няма пари за стена, предупреди Белият дом

Правителството спира работа, ако няма пари за стена, предупреди Белият дом

Ние ще направим каквото е нужно, за да построим стената по границата

Шумър обясни, че той и лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси са предложили два варианта за финансиране, за да се избегне блокиране работата на правителството, но те все още не са получили отговор.

Републиканците и демократите не могат да се разберат за прокарването на проектозакон за продължаване финансирането на правителството, тъй като Тръмп иска част от законопроекта да е отделяне на средства за стена по границата с Мексико.

Тръмп предупреди Конгреса, че ако не действа, армията ще гради Велика Стена

Тръмп предупреди Конгреса, че ако не действа, армията ще гради Велика Стена

Липсата на стена и свободен достъп, водят до мащабни престъпления и болести

"За съжаление от нашата последна среща във вторник лидерът Пелоси и аз все още не сме чули от Белия дом дали те ще приемат един от тези варианти. Нищо не сме чували от нашите републикански колеги в Сената или Камарата какво мислят да подкрепят, за да се избегне спиране работата на правителството. Какъв е планът на републиканците? Те нямат такъв, те не знаят какво да правят", обяви Шумър.