Президентът Доналд Тръмп обясни на Конгреса, че ще поиска американската армия да изгради гранична стена, ако Конгресът не се намеси да финансира строителството по границата между САЩ и Мексико.

"Ако демократите не си дадат гласовете, за да осигурим нашата страна, военните ще изградят останалите части от стената", обясни Тръмп в Туитър преди среща с двамата топ демократи в Конгреса.

"Въпреки големите кервани, които се оформяха и се насочиха към нашата страна, хората не успяха да преминат през новопостроените ни стени ... Сега те живеят в Мексико или се връщат по страните си", обясни той.

Тръмп натиска Мексико да гони мигрантите, Конгресът да финансира стена

Тръмп натиска Мексико да гони мигрантите, Конгресът да финансира стена

"Много от тях са безчувствени престъпници"

"Граничните патрул и нашите военни свършиха фантастична работа за осигуряване на нашите южни граници. Великата Стена обаче ще бъде много по-лесно и по-евтино решение. Вече сме построили големи нови секции и напълно сме обновили други", допълни Тръмп.

"Демократите обаче, по строго политически причини и поради това, че са издърпани вляво, НЕ искат гранична охрана. Те искат отворени граници за всеки да може влезе. Това води до мащабни престъпления и болести. Нашата южна граница вече е сигурна и ще остане така", добави той.

Тръмп коментира, че очаква с нетърпение срещата с Чък Шумер и Нанси Пелоси. "През 2006 г. демократите гласуваха за стена и те бяха прави. Днес те вече не искат гранична охрана".

"Но стената ще се построи ... Ако демократите не ни дадат гласовете си да осигурим нашата страна, военните ще изгради останалите части от стената. Те знаят колко е важно", обяснява американския президент.

Тръмп: Затваряме границата с Мексико при необходимост

Тръмп: Затваряме границата с Мексико при необходимост

За да се спре мигрантският натиск