25 души загинаха и 16 са хоспитализирани в Тайланд във вторник, след като училищен автобус, превозващ ученици и преподаватели, се запали в покрайнините на столицата Банкок, предава "Ройтерс".

Полицията не може веднага да потвърди броя на ранените или загиналите, но министърът на вътрешните работи Анутин Чарнвиракул каза пред репортери, че се смята, че 25 души са били убити, без да дава повече подробности.

Шестнадесет ученици и трима учители са изпратени в болница за лечение, каза министърът на транспорта Сурия Хуангроонгруангкит, добавяйки, че причините за инцидента все още се разследват.

Първите изображения, публикувани в социалните медии и разпространени от местните новинарски издания, показват гъст сив дим, изливащ се от автобуса, части от който все още горят.

По-късно пожарът е потушен. Снимки на "Ройтерс" показват пожарни коли, полиция и спасителни коли, паркирани около почернялото превозно средство, с група пожарникари стръпани на входа.

Премиерът Петонгтарн Шинаватра каза, че учениците са били на екскурзия от провинция Утай Тани, на около 250 км северно от столицата.

"Като майка бих искала да изразя най-дълбоките си съболезнования на семействата", каза тя в публикация в социалните медии на X.

Пожар край Коринт  взе две жертви

Пожар край Коринт взе две жертви

Тази година пожарите в Гърция взеха над 20 жертви