Очертава се, че десните кандидати ще триумфират във важни регионални столици в цяла Италия, след като в страната в неделя се проведоха местни избори в почти 1000 малки и големи градове на Апенинте, пише европейската редакция на американския вестник "Политико".

Резултатите от тези местни избори са важен показател преди националните парламентарни избори в Италия в началото на следващата година, давайки възможност на десните партии да докажат, че могат да превърнат преднината си в социологическите проучвания в реални гласове. Дясната коалиция, съставена от дясноцентристката "Форца Италия" и крайнодесните Лига и Италиански братя, се подкрепя от повече от 40 процента от италианските гласоподаватели, според проучванията и се очаква те да могат да сформират правителство след гласуването догодина.

В неделя 9 милиона италианци имаха право да гласуват на местните избори в 26 провинциални и регионални столици. Десните кандидати се очертава да спечелят в първия тур в Генуа и Палермо, съответно петият и шестият по големина град в Италия, сочат екзитполи, публикувани в неделя. Десният кандидат в трета регионална столица, Л"Акуила, също е близо до победа в първия кръг.

В два града, където партиите в десния алианс не успяха да се споразумеят за общ кандидат - Верона и Катандзаро, коалицията се справи по-слабо, но все пак може да спечели на втория тур след две седмици - на 26 юни.

Прокуратурата иска 6 години затвор за Берлускони

Прокуратурата иска 6 години затвор за Берлускони

За даване на подкупи по делото за непълнолетните проститутки