Броят на загиналите при ракетния удар по афганистанската столица Кабул в неделя от САЩ нарасна до девет души. Това съобщи Си Ен ЕН.

По-рано беше съобщено за шестима убити, включително четири деца, както и още четирима ранени жители на Кабул. Както се уточнява, списъкът на жертвите включва ликвидиран атентатор-самоубиец, чиято кола е ударена.

По последни данни сред жертвите са и шест деца. Най-малкото от тях е на 2 години.

Атаката на американските сили унищожи две превозни средства и частично разруши жилищна сграда. Според американската страна целта на нападението е колата на атентатор самоубиец, който имал намерение да атакува летището.

Телевизионният канал "Ал Джазира" съобщава за вторични експлозии след ракетния удар поради голямото количество експлозиви в колата.

Ракетният удар в Кабул - дрон на САЩ срещу кола с терористи на ДАЕШ

Ракетният удар в Кабул - дрон на САЩ срещу кола с терористи на ДАЕШ

Ако трябва САЩ ще ударят пак и много внимателно проследяват потенциални заплахи от атаки в САЩ

Според съобщения на афганистанските медии инцидентът е станал в района на Кабул в Хаджи Бугра, който е в непосредствена близост до пистата на летището.

В същото време според CNN, позовавайки се на източник в Пентагона, по предварителни данни от американска страна, в резултат на удара няма жертви сред цивилните.