Най-вероятният кандидат на Демократичната партия за предстоящите президентски избори в САЩ Джоузеф Байдън отложи обявяването на кандидатурата за своя вицепрезидент до втората седмица на август. Това съобщи в събота телевизията CNBC.

Медията се позова на източници в предизборния щаб на политиката.

Джо Байдън спечели първичните избори в Пуерто Рико

Джо Байдън спечели първичните избори в Пуерто Рико

Той представи план как да спаси засегнатата от коронавируса икономика

Според тях точната дата все още не е определена, обаче се очаква Байдън да направи съобщение не по-рано от понеделник, 10 август. Миналия вторник Джо Байдън, отговаряйки на въпросите на журналистите, обеща, че възнамерява да назове своя претендент за поста вицепрезидент през първата седмица на август. Той обаче не отговори на молба за посочване на няколко от най-вероятните кандидати за поста.

Джо Байдън: Тръмп може да се опита да открадне изборите

Джо Байдън: Тръмп може да се опита да открадне изборите

Вълнения в Демократичната партия

Байдън, който беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, многократно е заявявал, че възнамерява да назначи жена за вицепрезидент. Той обясни, че не става въпрос само за представителите на бялото население на САЩ.

Водещите американски медии отбелязаха, че броят на жените, от които той може да избира, е бившата постоянна представителка на САЩ при ООН Сюзън Райс. Медиите също посочиха 12 души, включително сенатора от Калифорния Камала Харис и сенатора от Масачузетс Елизабет Уорън.

Националната конвенция на Демократическата партия на САЩ, на която Байдън ще бъде посочен като кандидат за най-високата държавна длъжност, беше отложена поради пандемията на коронавирус за 17-20 август.

Джо Байдън и формално докосва номинацията за Белия дом

Джо Байдън и формално докосва номинацията за Белия дом

Кандидатът на Демократичната партия вече има достатъчно делегати

Форумът ще се проведе в Милуоки, Уисконсин. В средата на юли представители на Националния комитет на демократите уведомиха членовете на партията, че гласуването и повечето от събитията ще се провеждат в отдалечен формат.

Броят на акредитираните журналисти ще бъде намален до минимум.

59-те президентски избори в САЩ са насрочени за 3 ноември.