Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) прие законопроект за разходите, който включва 5,7 млрд. долара, които американският президент Доналд Тръмп поиска за стената по границата с Мексико, съобщават американските медии.

Законопроектът беше одобрен с 217 гласа "за", като 185 конгресмени гласуваха "против". Сега законопроектът отива в Сената (горната камара на Конгреса), където за приемането му ще са необходими и гласове на сенатори от Демократическата партия, която е твърдо против изграждането на погранична стена.

Тръмп натиска Мексико да гони мигрантите, Конгресът да финансира стена

Тръмп натиска Мексико да гони мигрантите, Конгресът да финансира стена

"Много от тях са безчувствени престъпници"

Ако в Конгреса не бъде постигнато разбирателство за финансирането до полунощ в петък (местно време), американското федерално правителство ще преустанови работа.

Сенатът прие в сряда друг законопроект, който не включваше финансиране за граничната стена, но председателят на Камарата на представителите Пол Райън заяви, че Тръмп няма да го подпише.

Лидерът на малцинството на демократите в Сената Чък Шумър заяви, че сенаторите от Демократическата партия няма да гласуват в подкрепа на законопроект, който ще подкрепи построяването на стена.

Изборите приключиха, Тръмп изтегля армията от границата с Мексико

Изборите приключиха, Тръмп изтегля армията от границата с Мексико

Информацията предизвика остра критика по адрес на администрацията