Президентът на САЩ Доналд Тръмп се срещна с ръководителя на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо, предаде "Спутник", позовавайки се на Белия дом.

"САЩ ще продължат да работят с нашите партньори в региона, за да се противопоставят на нелегитимната диктатура във Венецуела и да застанат редом с венецуелския народ, за да осигурят демократично, проспериращо бъдеще", пише Белият дом на своята страница в Twitter.

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Това стана ясно от речта на президента Доналд Тръмп "За състоянието на Съюза"

Вчера високопоставен служител на администрацията на САЩ заяви, че САЩ планират да наложат "ефективни" мерки срещу правителството на венецуелския президент Никола Мадуро в рамките на следващите 30 дни.

Венецуела страда от тежка политическа криза от началото на миналата година, когато Гуайдо, тогава ръководител на контролираното от опозицията Народно събрание, се обяви за временен президент на Венецуела в опит да свали преизбраното от Мадуро от властта.

Мадуро заяви, че Гуайдо е марионетка в САЩ, която работи с Вашингтон, за да организира преврат, така че САЩ да могат да контролират природните ресурси на Венецуела.

Русия праща Лавров във Венецуела, "противодейства" на санкциите на САЩ

Русия праща Лавров във Венецуела, "противодейства" на санкциите на САЩ

Посещава Куба и Мексико, след като Помпео посети Украйна, Беларус, Казахстан и Узбекистан