Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп е готов да плати 25 милиона долара, за да прекрати съдебни спорове, свързани с дейността на университета "Тръмп", предадоха информационните агенции с позоваване на прокуратурата на Ню Йорк.

Па-рано трима бивши студенти на университета в Калифорния и Ню Йорк подадоха искове срещу милиардера, като го обвиниха в измама.

Те заявиха, че са платили по 35 хиляди долара за лекции по "тайните в недвижимите имоти" от "високопоставени преподаватели".

Първото заседание по едното от делата трябва да се състои на 28 ноември в Сан Диего, въпреки усилията на адвокатите на Тръмп да решат спора в досъдебната фаза.

Главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман определи работата на университета "Тръмп" като мошеничество отначало докрай. По думите му, висшето училище е давало празни обещания, за са печели от отчаяни хора.

По-рано Тръмп заяви, че ще спечели делото и няма намерение да се споразумява с ищците. Според източник на Би Би Си, при сключването на споразумението той не е признал вината си.