В Донецк дронове от Кировска област са ранили 12 души. Това съобщи в петък ръководителят на Донецката народна република (ДНР) Денис Пушилин, цитиран от "Интерфакс". 

Уточнява се, че сред жертвите има "петима спасители от Министерството на извънредните ситуации на ДНР, трима служители на ГУП "Вода на Донбас" на ДНР и един от регионална енергоснабдителна компания".

По-рано руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че петима негови служители са били ранени при експлозия при пълнене на цистерна с вода.

Руските войски убиха един цивилен в Донецка област на 22 декември и раниха други петима, съобщава "Украинска правда".  Изданието се позовава на Областната прокуратура на Донецк.

72-годишен мъж е убит при въздушен удар в село Катериновка, област Краматорск. При артилерийски обстрел в Курахове и село Антоновка, Покровска област, са ранени двама мъже на 48 и 86 години.

"За втори пореден ден окупационните сили продължават да обстрелват град Торецк. Днес в 13:10 руската армия нанесе въздушен удар по жилищни райони", се казва в изявлението.