Натрупването на нападения срещу логистични цели, както железопътни връзки и складове за гориво, които се намират на руска територия, показва, че "дългоочакваното пролетно настъпление е неизбежно". Според Герхард Мангот, експерт по Русия и политолог, се очаква украинската офанзива да започне най-късно след 2-3 седмици,

Заради атаките от последните дни и седмици руското население вече действително ще възприема войната като война, а не като "специална военна операция", казва експертът, цитиран от Der Standard. Преди всичко предполагаемото нападение срещу Кремъл предизвика "гняв", но и остави много отворени въпроси защо Русия не е била в състояние да предотврати подобни атаки.

Мангот смята, че възможното обяснение, че нападението срещу Кремъл може да е акция под "фалшив флаг" от страна на Русия, е възможно, но не е много вероятно. Според него е по-вероятно да става дума за украински акт, който е по-скоро демонстративен.

ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка

ISW: Атаката с дронове по Кремъл е инсценировка

Опит на Путин да създаде условия за по-широка обществена мобилизация

Те, украинците, биха имали мотив и технически възможности.

"Ако е Украйна, то това е демонстративен акт, който трябва да се покаже: Ние сме способни да достигнем до центъра на властта в Москва и във военно отношение", каза Мангот.

И тази нощ дронове и ракети летяха по Киев и украински градове

И тази нощ дронове и ракети летяха по Киев и украински градове

18 от общо 24 дрона, които са атакували Украйна, са били свалени