Въоръжен мъж откри огън по превозно средство в Източен Йерусалим във вторник, ранявайки двама души, съобщиха израелските служби за спешна помощ, цитирани от Ройтерс.

Атаката идва на фона на ескалация на израелско-палестинското насилие и високо напрежение по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, който тази година съвпадна с еврейския празник Пасха.

Израелската полиция заяви, че заподозреният нападател е открил огън по превозно средство в района "Шейх Джара" в Източен Йерусалим, където през последните години има сериозно напрежение между палестинци и еврейски заселници.

Израел удари Ливан и Ивицата Газа, кризата около джамията "Ал-Акса" се задълбочава
Обновена

Израел удари Ливан и Ивицата Газа, кризата около джамията "Ал-Акса" се задълбочава

Две израелски гражданки бяха убити на Западния бряг

Службите за спешна помощ съобщиха, че двама души са били ранени и се намират в средно-тежко състояние, а полицията каза, че издирва заподозрения нападател.

При друг инцидент израелската армия съобщи, че къща в кибуц в Северен Израел е била улучена при стрелба, но няма съобщения за пострадали.

Израел анексира Източен Йерусалим, който включва оградения със стени Стар град и неговите свети места, след войната в Близкия изток през 1967 г. в ход, който не е международно признат. Израел вижда Йерусалим като своя вечна и неделима столица.

Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдеща независима държава.

Китай е готов да посредничи за мир в Близкия изток

Китай е готов да посредничи за мир в Близкия изток

Позиция на Пекин