Най-малко двама души бяха убити и двама ранени при мащабна руска атака с ракети и безпилотни самолети срещу украинската столица в сряда, съобщиха официални лица, а отломки от цели, унищожени от противовъздушната отбрана, са паднали върху няколко сгради в града, предава Ройтерс.

Телата на двама души са открити в нежилищна сграда и един човек е ранен от стъклени парчета, каза кметът Виталий Кличко в "Телеграм", добавяйки, че отломки са паднали на четири места в столицата.

"Киев не е преживявал толкова мощна атака от пролетта. Врагът предприе масивна, комбинирана атака с помощта на дронове и ракети", заяви Сергий Попко, началник на военната администрация на града.

Той каза, че в началото няколко групи дронове са се насочили към Киев от различни посоки, след което Русия е изстреляла ракети от стратегически бомбардировачи Ту-95.

Общо силите за противовъздушна отбрана са унищожили над 20 обекта на противника", каза Попко.

Генерал Валерий Залужний, главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, каза, че украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 28 руски ракети и 15 от 16 дрона, изстреляни през нощта.

Властите в Киев съобщиха, че няколко сгради са били повредени от отломки, докато властите в Киевска област съобщиха, че 6 частни къщи са били повредени от фрагменти от ракети и няколко души са ранени.

Украински дронове атакуваха 6 региона на Русия и Севастопол

Украински дронове атакуваха 6 региона на Русия и Севастопол

В Псковска област са извън строя четири военнотранспортни самолета Ил-76