Бившият директор на ФБР Джеймс Коми пише книга за работата си, съобщават американските медии.

През изминалата седмица Коми се срещна с редактори и издатели в Ню Йорк, а през започващата ще се проведе аукцион сред издателствата за правото да издадат книгата му.

Информацията беше огласена от Мат Латимър от, представител на литературната агенция Javelin. По думите му, издателствата са проявил голям интерес към все още ненаписаната книга.

Още след като президентът Доналд Тръмп уволни Джеймс Коми от поста, се появиха слухове, че ексдиректорът на ФБР смята да пише мемоари, а медиите прогнозираха, че хонорарът ще се измерва в десетки милиони долари.

В действителност книгата няма да представлява класическа мемоарна творба, разказваща за целия живот на автора, а по-скоро ще бъде посветена на принципите, които са го ръководили, и за най-трудните моменти в кариерата му, съобщава в. "The New York Times".

В нея ще става дума и за руската намеса в изборите за Белия дом, и за отношенията между Коми и Тръмп, както и за разследването по случая с използването на личния мейл на Хилари Клинтън за служебна кореспонденция.

"Това ще бъде книга за лидерството, търсенето на истината, поуките и опита, който той е натрупал през кариерата си - включително при взаимоотношенията си с администрацията на Тръмп. " - коментира Латимър.

По думите му, книгата ще бъде в духа на очакванията за по-етично лидерство. Вероятно тя ще разкрие неизвестни досега детайли за отношенията между Коми и Тръмп, тъй като авторът е известен с известен като човек, който записва старателно случващото се.