Ситуацията на бойното поле и нуждите на Украйна обсъдиха украинският президент Володимир Зеленски и премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън. 

Това съобщи Зеленски в Twitter, цитиран от "Укринформ".

"В постоянен контакт със с премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън. Координирахме позиции в навечерието на важни международни събития. Обсъдихме ситуацията на бойното поле, отбранителните нужди на Украйна и заплахите за продоволствената сигурност", написа Зеленски.

Борис Джонсън против да се притиска Украйна за мирно, но лошо споразумение

Борис Джонсън против да се притиска Украйна за мирно, но лошо споразумение

"Светът трябва да избягва всеки резултат, при който агресията на Путин изглежда увенчана с успех"

Напомняме, че правителството на Обединеното кралство, водено от премиера Борис Джонсън, беше сред първите, които изразиха своята принципна и непоколебима подкрепа за Украйна, когато започна войната. 

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Бен Уолъс преди дни заяви, че не знае колко британски ветерани се сражават в Украйна.

Уолъс заяви, че в началото на конфликта през февруари политиците са "направили публични изявления, за да се опитат да възпрат" гражданите на Обединеното кралство да се присъединят към борбата в Украйна.

Това стана след новината от петък за смъртта на Джордан Гатли, убит в Северодонецк.

Украйна и Великобритания работят за освобождаване на военнопленници от Донецк

Украйна и Великобритания работят за освобождаване на военнопленници от Донецк

След като ДНР осъди на смърт трима чуждестранни бойци

Русия забрани на десетки британски журналисти и представители на отбраната да влизат в страната.

на 29 журналисти на британски медии Би Би Си, Скай Нюз, "Гардиън" и "Таймс" бяха наложени тези забрани.

На други 20 британски граждани, за които Москва каза, че са свързани с отбранителната индустрия, също беше забранено да влизат в Русия.

Британските журналисти, включени в списъка, участват в умишленото разпространение на невярна и едностранна информация за Русия и събития в Украйна и Донбас", се казва в изявление на министерството.