Британският премиер Борис Джонсън остава в самоизолация, тъй като продължава да страда от симптоми на COVID-19, съобщава "Политико".

В кратко видео, публикувано в Twitter, Джонсън заяви, че се чувства по-добре след седем дни в самоизолация. Той обаче добави, че все още има температура и ще остане в самоизолация, докато тя не изчезне.

"В моя собствен случай, макар че се чувствам по-добре и съм изкарал седем дни изолация, уви все още имам един от симптомите, незначителен симптом. Все още имам температура", каза Джонсън. "И така в съответствие с правителствените съвети трябва да продължа самоизолирането си, докато този симптом не премине."

Борис Джонсън обвинен, че е пазил в тайна симптоми на коронавирус

Борис Джонсън обвинен, че е пазил в тайна симптоми на коронавирус

Призна, че тестът му е положителен и работи от вкъщи

Премиерът призова хората да се придържат към правилата за социално дистанциране, въпреки предстоящото хубаво време.

"Считам, че много хора ще започнат да мислят, че това продължава от доста дълго време и ще искат да излязат, особено ако имат деца, всички може леко да са луднали и може да се изкушите да излезете, да се помотаете и да започнете да нарушавате регулациите. Просто ви призовавам да не правите това. Моля ви, моля ви, придържайте се към ръководството", обясни той.

И Джонсън, и здравният секретар Мат Ханкок обявиха миналия петък, че са тествани положително за вируса. Ханкок се е възстановил и е извън самоизолация. Той присъства на ежедневната пресконференция на правителството в четвъртък следобед.

Коронавирус: Великобритания настига Италия и Испания по жертви за 24 часа

Коронавирус: Великобритания настига Италия и Испания по жертви за 24 часа

За последното денонощие са починали още 684 души

Главният преговарящ за "Брекзит" Дейвид Фрост също е извън самоизолация, след като показа "леки симптоми" на COVID-19.

Борис Джонсън е с коронавирус – опасното лекомислие

Борис Джонсън е с коронавирус – опасното лекомислие

Джонсън обича да внушава респект и величие...