Самолет на авиокомпанията Delta, летящ от Париж до Атланта, беше принуден да извърши аварийно кацане заради недаекватно поведение на един от пътниците, съобщи АП.

Еърбъс А330 с 235 пътници и 13 души екипаж на борда се приземи на летище Бангор в щата Мейн. Подозрителният пътник е бил свален от самолета и предаден на полицейските власти.

В самолета настъпила паника след като мъжът заявил, че има фалшив паспорт, а в багажа си носи експлозиви. По предварителни данни мъжът живее във Флорида. Други подробности около личността му не се съобщават.

Летище Бангор често се използва за извънредни кацания, тъй като се намира на маршрута на самолетите, летящи от САЩ до Европа и обратно.

Аеропортът разполага с една от най-дългите летателни полоси на източното крайбрежие на САЩ, затова е удобен за прием на самолети с технически проблеми, както и при възникване на необичайни ситуации на борда.

Навръх Коледа миналата година нигерийски гражданин опита да взриви самолет на същата авиокомпания, летящ по линията Амстердам-Детройт.