Един турски войник е бил убит и още петима са били ранени при ракетна и минометна атака на екстремисти, докато турските сили са изграждали военен пост в Северозападна Сирия, съобщиха от въоръжените сили на Турция, цитирани от "Ройтерс".

В изявлението се уточнява, че турските сили са отговорили с ответен огън, без да посочват кои екстремисти стоят зад нападението. Един цивилен член на турския контингент е бил ранен.

Сирия разположи ПВО системи в северните части на страната

Сирия разположи ПВО системи в северните части на страната

По фронтовите линии в районите на Алепо и Идлиб

Вчера турската армия е започнала изграждането на аванпоста югозападно от сирийския град Алепо, най-дълбоката позиция, установена досега в Северозападна Сирия съгласно споразумение с Русия и Иран, целящо ограничаването на насилието там.

От Сирийския център за наблюдение на човешките права заявиха, че наблюдателният пост е близо до село Ал Еис, което на по-малко от пет километра от територията, контролирана от сирийските правителствени сили и техните съюзници.

Иран настоя Турция да прекрати военната си офанзива в Сирия

Иран настоя Турция да прекрати военната си офанзива в Сирия

"Турция трябва да зачита суверенитета и териториалната цялост на Сирия"

Преди седмица голям турски военен конвой, отправящ се за същия район, беше нападнат и се наложи да се изтегли. Регионът е една от последните основни крепости на бунтовниците, които се противопоставят на сирийския президент Башар Асад.