Трима полицаи са убити, а четирима са ранени в петък при нападение срещу контролно-пропускателен пункт в град Исмаилия на Суецкия канал в Египет, съобщиха източници от службите за сигурност и медицински лица.

Тази потенциална "терористична атака" е първата по рода си в египетски град от няколко години насам, уточнява АФП.

Източници от службите за сигурност нарекоха нападението "терористична атака" - първото по рода си в град в Египет от няколко години насам, с изключение на Синайския полуостров, където действат джихадистки групировки.

ДАЕШ пое отговорност за атака срещу военни в Египет

ДАЕШ пое отговорност за атака срещу военни в Египет

Поредно нападение на размирния Синайски полуостров

Двама въоръжени мъже излезли от две коли, които се приближили до поста, разположена в жилищен район на североизточния град Исмаилия, и започнали да стрелят с автоматично оръжие по полицаите, добавят източниците от службите за сигурност. Трима полицаи са убити, а четирима са ранени, включително един офицер.

Други полицаи отвърнали на огъня, като убили единия от нападателите и ранили другия, който успял да избяга, твърдят източниците. През последните години нападенията срещу силите за сигурност и държавните служители са съсредоточени в източната част на Синайския полуостров, където джихадисткият бунт вече губи сила.