Висши военни в Пентагона са започнали обширно преразглеждане на войната в Ирак и други кризисни региони, част от кампанията срещу тероризма, предаде Ройтерс.

Според публикации в пресата председателят на съвета на началник-щабовете генерал Питър Пейс е сформирал екип от едни от най-уважаваните и иновативни офицери със задачата да погледнат отново ситуацията в Ирак, Афганистан и други горещи точки

Една от идеите, подложени на обсъждане, е увеличаване числеността на иракските сили на реда едновременно с усилията за тяхното обучение, както и регулиране броя на американските войници в Ирак.

Източници от Пентагона информират, че прегледът далеч надхвърля ситуацията в Ирак и че са били разгледани някои нови идеи за това как да се противодейства на тероризма.

Смисълът на този екип според представители на Пентагона е да очертае вариантите, които генерал Пейс би могъл да използва при функциите си да съветва президента Джордж Буш и Робърт Гейтс, който бе посочен за поста на министър на отбраната.

Очаква се преразглеждането на стратегията, което е стартирало на 25 септември, да продължи до началото на следващия месец.