Експлозия е избухнала в сграда на кафене във Воронеж на улица "Ленин", има повредени стъкла, на мястото работи следствена група. Това съобщи за ТАСС ръководителят на пресслужбата на Главното управление на МВР за Воронежска област Наталия Куликова.

"Полицейски отдел № 6 на Министерството на вътрешните работи на Русия във Воронеж е получил сигнал за счупени витрини в едно от кафенетата, разположени на ул. "Ленин", и последващи експлозии вътре в помещението. На място работи следствена група, Всички обстоятелства се изясняват", каза тя.

Засега не се привежда информация за пострадали хора в кафенето или край него, нито за възможната причина за експлозията. Според руските медии е пострадало заведението "Източна чайна къща".

Телеграм-каналът Mash съобщава, че експлозията е станала в ранните часове на деня и нито в кафенето, нито около него е имало хора, но тази информация не е потвърдена.

Град Воронеж се намира недалече от границата с Украйна, северно от Харковска област. Напоследък граничните райони на Русия с Украйна са подложени на атаки с артилерия и дронове, като най-засегната е Белгородска област, но атаки са регистрирани и в Курска област.

Ракети "Пейтриът" и С-200 са свалени над Белгородска и Курска област

Ракети "Пейтриът" и С-200 са свалени над Белгородска и Курска област

Украинската противовъздушна ракета С-200 е била преоборудвана за поразяване на наземни цели