Кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви, че в резултат на атаката с дронове тази нощ са повредени енергийни съоръжения в Киев.

"В резултат на нощния обстрел на столицата са повредени съоръжения на енергийната инфраструктура. В града има прекъсвания на електрозахранването. Съответно има дезактивирани отоплителни съоръжения. Водоснабдяването на столицата е в нормален режим", съобщи Кличко. 

16 от 20-те дрона, които да били пуснати към столицата Киев, са били свалени.

Пореден руски удар срещу Киев, има ранени

Пореден руски удар срещу Киев, има ранени

Русия продължи да удря Киев за втора поредна нощ

В понеделник сутринта Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи, че през последните 24 часа руските сили са нанесли общо 51 въздушни удара по Украйна, като са използвали 44 ирански безпилотни летателни апарата "Шакед-136", както и са извършили 55 ракетни обстрела от множество ракетни установки.

Системата за противовъздушна отбрана продължава да работи над града и Киевския регион, а в града е в сила въздушна тревога.

Ръководителят на регионалната администрация в Киев Олексий Кулеба заяви, че целите на нощните атаки са били обекти от критичната инфраструктура.

В последния ден на 2022 г. и в нощта на посрещането на новата година Русия също атакува Украйна предимно с безпилотни летателни апарати.